Kersti: Krügeri tuviõun on meie aias vilja kandnud u 7-8 aastat. Kui valgest klaarist on juba isu täis, hakkab Krüger valmima. Seni olnud ilusad, puhtad viljad- võiks kinnisilmi süüa. Saagikus suur, kui sööjaid vähem, kipuvad ruttu mädanema ja seda ka puu otsas. Herilased maiad ja kõrgemad õunad süüakse nende poolt. Sel suvel oli puu nii vilju täis, et ühel vihmasel suvepäeval murdus suur oks. Mahlaks pole seni teinu- pigemsööme ja jagame tuttavaile. (30.10.17 / Viljandimaa)
Kaido: Ei hinda väga seda sorti meie peres ei lapsed ega täiskasvanud. Kui oleks ainuke õunapuu, siis ilmselt kiidaks, aga kõrvuti teiste hõrgumate suvesortidega jääb Krügeri tuviõun oma tagasihoidliku magushapu maitsega kindlasti kaotajaks. Puu kannab tublisti ja nii pea igal aastal. Õunad valmivad ühekorraga ja hakkavad küpseks saades kiiresti varisema. Lauaõunana ei soovitaks. Hea mahlaõun, annab maitsva magusa mahla. Kõlbab ka kuivatamiseks. (09.10.15 / Tartumaa)
Maili: Puu on õrnake, vajab head kasvukohta, kus pole põhjavesi kõrgel. Kui olin lapse-eas, kasvas meil aias noor puu. Paraku ei pidanud ta meil väga kaua vastu, nakatus tüvevähki. Siiani aga meenutan neid imelisi vilju, mida temalt saime. Roosatriibulised ääretult hõrgud ja maitsvad õunad jätsid mällu nii tugeva jälje, et nüüd sobivama kasvukoha olemasolul, isutan kevadel taas aeda Krügeri tuviõuna. (08.11.14 / Pärnumaa)
Comment cultivar
Kersti:
Krügeri tuviõun on meie aias vilja kandnud u 7-8 aastat. Kui valgest klaarist on juba isu täis, hakkab Krüger valmima. Seni olnud ilusad, puhtad viljad- võiks kinnisilmi süüa. Saagikus suur, kui sööjaid vähem, kipuvad ruttu mädanema ja seda ka puu otsas. Herilased maiad ja kõrgemad õunad süüakse nende poolt. Sel suvel oli puu nii vilju täis, et ühel vihmasel suvepäeval murdus suur oks. Mahlaks pole seni teinu- pigemsööme ja jagame tuttavaile. (30.10.17 / Viljandimaa)
Kaido:
Ei hinda väga seda sorti meie peres ei lapsed ega täiskasvanud. Kui oleks ainuke õunapuu, siis ilmselt kiidaks, aga kõrvuti teiste hõrgumate suvesortidega jääb Krügeri tuviõun oma tagasihoidliku magushapu maitsega kindlasti kaotajaks. Puu kannab tublisti ja nii pea igal aastal. Õunad valmivad ühekorraga ja hakkavad küpseks saades kiiresti varisema. Lauaõunana ei soovitaks. Hea mahlaõun, annab maitsva magusa mahla. Kõlbab ka kuivatamiseks. (09.10.15 / Tartumaa)
Maili:
Puu on õrnake, vajab head kasvukohta, kus pole põhjavesi kõrgel. Kui olin lapse-eas, kasvas meil aias noor puu. Paraku ei pidanud ta meil väga kaua vastu, nakatus tüvevähki. Siiani aga meenutan neid imelisi vilju, mida temalt saime. Roosatriibulised ääretult hõrgud ja maitsvad õunad jätsid mällu nii tugeva jälje, et nüüd sobivama kasvukoha olemasolul, isutan kevadel taas aeda Krügeri tuviõuna. (08.11.14 / Pärnumaa)